Saç Yıkama Nasıl Yapılır



Saç Yıkama Nasıl Yapılır


Bu konumuzda genel saç yıkama şekillerinden ve basit işlemlerle saç yıkama yöntemini sizlere anlatacağız. 



Saç bakımı, kişisel hijyen uygulamalarında olduğu gibi tamamen kişiye özgü ve çeşitli faktörlerden etkilenen br uygulamadır. Saçlar yağlılık durumuna göre belli bir sıklıkta, ılık su ve saçın özelliğine uygun iyi cins sabun yada şampuan ile yıkanmalıdır. Ancak sabun ve şampuan birlikte kullanılmamalı, bunlardan yalnızca biri tercih edilmelidir. 



Saçlar yıkanmaya başlamadan önce tarak veya fırça ile taranarak dolaşıklıkların açılması gerekir. Fırçalama aynı zamanda kafa derisindeki kuru dere hücrelerinin de temizlenmesini kolaylaştırır. 



Fırçalama işleminden sonra baş derisi kireçsiz ılık su ile ıslatılarak kiri akıtılır. Sonra sabun yada bir miktar şampuan saçın her tarafına temas edecek biçimde yayılarak sürülür. Parmak uçları ile masaj yaparak, şampuanın bütün kafa derisine yayılması sağlanır. 



Masaj aynı zamanda bölgedeki kan dolaşımını hızlandırarak üst deriyi güçlendirir. Daha sonra saçlardaki şampuan ılık su ile durulanır. 



Bu arada saçınızı temiz tutmak amacıyla, her gün saç yıkama işlemi yaparsanız bu size olumsuz yönde yansıyabilir. Size önerimiz saçlarınızı 2-3 günde bir yıkamaya özen gösteriniz. Daha farklı saç yıkama tekniklerini de resimli olarak sitemizde paylaşacağız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kıvırcık Erkek Saç Modelleri

Erkek Çocuk Saç Modelleri

Erkek Saç Modelleri